Speak up and act

Да проговорим английски език с помощта на литературата за един месец

Арина Лесънс предлага нещо различно, драматично и актуално. В нашата школа курсистите се превръщат в актьори, а произведенията в постановки. Според Мис Джени, която е завършила Литература и Драма в Норич, Англия, драмата е ефективен начин за учене на чужд език, тъй като се използват активни стилове за учене, които могат да мотивират и поддържат вниманието на по-широк кръг от учащи. Дейностите могат да включват ролеви игри, драматични игри, импровизация, групова дискусия и индивидуална или работа по двойки.

Дейностите, в този тип курс, могат лесно да бъдат използвани както като моментна импровизация,така и като заучени движения, които да се съберат като драматична сесия. Те са подходящи за различни нива на обучение. Използват се различни игри за загряване в началото на всеки клас, които да разчупят обстановката. Курсът по Литература и Драма е много подходящ за хора, които дори не могат да използват езика. Той въвежда класа към удоволствието, участието и сътрудничеството, което е естествена част от драматичните дейности на часовете по английски език.

За да задържим вашето внимание и ентусиазъм преподавателите от Арина Лесънс ще подбират подходящи истори, приказки или части от интересни книги и в рамките на един месец ви обещаваме че ще проговорите езика. Под формата на диалози учениците започват да възпроизвеждат литературни сюжети и ще практикуват най- вече умения като говорене и слушане. В този курс няма учебници, нито граматика. Единствената домашна е да си научите репликите за да сте готови да ги изговорите с разбиране с колегите от курса при следващото занятие. Така ще разчупите езиковата бариера и най-после ще започнете да говорите на английски език.

Курсът по литература и драма се провежда всеки вторник и четвъртък от 18.00 до 19.30 и събота от 12.00 до 13.30. Курсът е подходящ за курсисти с ниво на английски A1 –B2 и ви гарантира бързо и лесно преодоляване на езиковата бариера. Не се страхувайте да говорите на английски език. Ученето на готови реплики и фрази от бележити автори ще ви изстреля напред в комуникациите и ще ви покаже че с нас в Арина Лесънс можете и да се забавлявате докато си общувате на различни езици.