Често Задавани Въпроси

Как работи Arina lessons?

В малки групи с ограничен състав, квалифицирани преподаватели;

Създава възможност за комуникация на съответния изучаван език;

Правят се неограничен брой упражнения за слушане, писане, четене, които дават възможност за развитие на качества като запаметяване, разбиране и правопис;

Всички нови думи се тълкуват със съответното им значение на английски език и пример;

Организират се игри и състезания между курсистите с цел повишаване на тяхното желание за учене и конкурентноспособност.

Защо да учим английски език?

Surprised
Ето само няколко причини, които да отговорят на въпроса Ви:

 • A: Това е доминиращ език на книгите, учебниците, технологиите, музиката, спорта и рекламата
 • R: За да умеем да боравим добре с компютъра и за да пазим равновесие докато сърфираме в интернет, трябва да умеем да четем и разбираме английски
 • I: Отваряйки учебник, вестник или дори разгръщайки брошура на английски език, Вие вече получавате утрешната информация
 • N: Учете за да пътувате без притеснения по широкия бял свят
 • A: Не забравяйте – Вие можете да научите английски много по-лесно и бързо, отколкото чужденците да научат български
 • L: Представете си колко по-лесно ще си намерите работа, която ще бъде по-добре платена и освен това по-малко физически натоварена
 • E: Не само английският, но и всеки друг език ще Ви помогне да намерите приятели от близки и далечни страни
 • S: Елементарни думи и изрази могат да се окажат от полза в непредвидена за Вас ситуация
 • S: Писнало ви е учителката по английски да Ви пренебрегва и да Ви прави за смях пред съучениците? Докажете на себе си, че не сте това, за което Ви смятат!
 • O: Планирайте образование за Вас или Вашите деца в чуждестранен университет
 • N: Ако сте решили да живеете в чужбина, необходимо е да имате познания по английски
 • S: Страдате от чувство за малоценност и мислите че никой не Ви разбира – Запишете се на курсове по английски език, научете се да приказвате, Така със сигурност всички ще Ви разберат

“Някъде от архивите на Arina Lessons”

“Знанията са богатство, което никой не може да ти отнеме. Знанието на език е ключ, който отваря вратите към много нови знания. Раждаме се в една страна, с определена култура и майчин език. Но извън тази страна има стотици други култури, хиляди възможности и милиарди хора и начинът да достигнем до тях е като заговорим на техния език. В днешния глобален свят, където различните култури се преплитат по-бързо от всякога, има избор на по-кратък път да достигнем до другите. Причините именно английският език да е толкова широко използван са много, но не те са важните. Важно е онова, което ни дава. А то е много, всеки ден. От това да разбираш песните на любимите си изпълнители, да четеш списания и книги, из милионите непреведени на български език, през това да разбереш упътването на ново устройство, програма или игра, до свободата да пътуваш, да се срещаш и общуваш с хора, родени на хиляди километри от теб, но споделящи същите интереси като твоите. Говорейки английски език, ежедневно ние си отваряме хиляди врати – към много повече възможности, информация и знания. А това прави очите, ушите и умовете ни отворени и за онова, което до вчера не сме виждали, чували или разбирали. Прави самите нас по-богати и по-свободни.” 

Анна Адамова (Обучаваща се в Arina Lessons)

Защо да четем английска литература?

Форми на глагола „чета“ (read) в сегашно, продължително, минало свършено, минало несвършено, бъдеще време. Спрежение в 1-во, 2-ро, 3-то лице, множествено число. There’s more, но не чакайте някой да Ви го разказва. Вземете и прочетете сами. И да не е само граматика, нека да не бъде по задължение, четете книги for fun. Четенето ни обогатява, дава ни знания и разширява мирогледа ни за Света и живота като цяло. Четенето на литературни произведения на чужд език отваря заключени врати на думи, които искат да бъдат научени, на изрази които трябва да бъдат употребявани, characters, които искат да бъдат разбрани. The translation на български език не винаги може да даде същата атмосфера както текста на написания от автора или поета native език.

За изучаващите чужд език е от съществена важност да се научат да четат. The children започват с изучаването на звуците и свързването им в думи. Преходът от сричането на отделни думи, до произнасянето на цели изречения е много трудна стъпка. Следва разбирането им и мисленото структуриране на правилното значение. При възрастните нещата стоят малко по-различно. Те бързо произнасят the words, защото имат утвърден навик да свързват и изговарят звуковете в думи. Бързо се научават да четат, но по-трудно разбират прочетеното. Не са свикнали да мислят на чужд език и се съмняват в знанията си. Грешно прибързват към буквален превод, а това понякога води до объркване.

В програмата за обучение, курсистите на Arina lessons изучават по две книги, като сложността на подбраната литература е съобразена с нивото на обучаващия се. The teachers изготвят планове за допълнителна работа и e.g. изваждане и предаване на думи, преразказване, въпроси за размисъл. След прочитане на книгата се прави project и тест за да се проверят знанията върху прочетения материал. Това не означава, че четенето на английски език трябва да се възприема само като задължение. Избрани са интересни и известни заглавия, които по време на четенето да събудят любопитство, вълнение и impatience.

Какви са отстъпките за курсове по английски език в Arina Lessons?

Arina Lessons прави отстъпки за целогодишни курсове по английски език както следва:

 • За всеки следващ член от семейството
 • За деца, отглеждани и възпитавани само от един родител
 • За клиенти, които доведат нови клиенти и които се запишат на курсове по английски език
 • За повече информация относно отстъпки за курсове по английски език, свържете се с администратор на телефон 0884 517 512
Какви курсове по английски език предлагате за възрастни?

Курсове по английски език в Arina Lessons за възрастни – за всеки навършил 18 години

Ниво Beginner – за тези, които никога не са се занимавали с езика и трябва да започнат от азбуката
Ниво Elementary – за първо ниво курсове по английски език
Ниво Pre-Intermediate – за курсисти, които издържат приемен тест, който покрива grammar and vocabulary от ниво Elementary

За всеки от следващите курсове по английски език, записаните също трябва да издържат приемен тест

Ниво Intermediate
Ниво Upper Intermediate
Advanced
FCE – подготовка за изпита на Cambridge

Защо са важни онлайн тестовете по английски?

По принцип, всеки, който се записва на английски – било то курс, индивидуални частни уроци или онлайн обучение, трябва да има много ясна представа защо го прави. Причините и целите за научаване на нещо ново, градят собствената мотивация и желание. От тук резултатите следва да са или положителни или отрицателни в зависимост от това какво и колко очакваме от себе си.

Клиширан, но верен е фактът, че английският е най-разпространен говорим език по целия свят и разбира се най-преподаваният. „Много“ е всъщност малка дума, която описва процентът хора, които изучават английски като чужд или като втори език.

Това е езикът на знанието, музиката, киното, културата и не на последно място – бизнеса.

Да, запишете се на английски, това вече е стъпка напред. Но не го правете за 4ти пореден път от А, Б! Това е глупаво. Мислите си, че нищо не знаете и затова отново се записвате в начално ниво. След третото посещение ви става скучно, пропускате 4ти и 5ти час, а за 6ти тотално сте забравили. И ето, пак минимум 150лв отиват на вятъра.

Ето защо методистите на Arina Lessons, подбраха няколко онлайн теста, специално за хора които не знаят от къде да започнат. Ако твърдо сте решили да започнете да учите нов език, направете си тест за определяне на вашето ниво и след това се свържете с нас, защото ние искаме да помогнем на Вас.

Добре знаете, че едно от най-честите изисквания към кандидатстващите за работно място е знанието или от части познанието на чужд език. Повечето работодатели изрично настояват да видят резултати от онлайн тест и дори сертификат. Не игнорирайте и не симулирайте! Сега е моментът да постъпите правилно. Arina Lessons Ви дава възможност лесно да определите нивото си по английски език.

Направете един от предоставените на сайта ни тестове. Те са свързани с граматиката, правописа и формалното или неформално изразяване в различни ежедневни ситуации. Различното ниво на теста означава различна степен на трудност по английски език. Отделете си поне 35–40 минути за да отговорите на всички въпроси. Изчакайте и проверете крайния резултат. Оценките са изчислени на база общоевропейската систематизирана рамка за чуждоезикови умения и информативно Ви дават представа за вашите знания. Ако крайният Ви резултат е под 70%, не сте се справили никак добре. Трябва да се мобилизирате и да започнете да учите по-прилежно.

Нека обясним: Ако сте си направили тест за ниво Elementary и резултатът Ви е под 70%, имате сериозни пропуски в основната граматика и правопис. Необходимо е да започнете подготовката си точно от ниво Elementary. Ако сте си направили тест за ниво Elementary и резултатите Ви са над 88%, това означава че сте се справили добре, но не отлично. Може да се запишете в ниво Pre-intermediate, като положите допълнителни усилия за доусъвършенстване на пропуснатите знания.

За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0884 517 512.

И нека прочетеното тук не Ви откаже. Информацията преди всяко начало е 25% към успеха. Arina Lessons Ви гарантира още 50%. Останалото зависи от Вас.